Handgereedschap

Handgereedschap

Handgereedschap

Bij ons kun je terecht voor een gevarieerd assortiment handgereedschap. Een nieuwe hamer, steeksleutels, klemmen of een schroevendraaierset, bij ons zijn ze in diverse uitvoeringen te vinden. Wij bieden handgereedschappen van duurzame en professionele kwaliteit van alle grote merken.

 • Gratis verzending v.a. € 25
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Snelle levering

Er komen geen producten overeen met de selectie.

 

Handgereedschap

Op online bouwmarkt Gereedschap.nl vind je een gevarieerd en voordelig assortiment handgereedschap. Een nieuwe hamer, steeksleutels, klemmen of een schroevendraaierset, bij ons zijn ze in diverse uitvoeringen te vinden. In onze gereedschapswinkel bieden wij handgereedschappen van duurzame en professionele kwaliteit voor de doe-het-zelver en de vakman, van alle grote merken zoals Bahco, Gedore en Knipex.

Handgereedschap categorieën

Iedereen die regelmatig zelf aan de slag gaat met gereedschap heeft wel een hamer, schroevendraaier en handzaag in huis. Naast deze basis uitrusting is er nog veel meer handgereedschap te verkrijgen. Stucadoorsgereedschap, schildersgereedschap en gereedschap voor de timmerman en installateur. Grofweg kun je handgereedschap in de onderstaande categorieën indelen:

 • Klemgereedschap
 • Sleutelgereedschap
 • Metselgereedschap
 • Houtbewerking
 • Hamers
 • Schroevendraaiers
 • Tangen
 • Vijlen en beitels
 • Lijmen en kitten
 • Meten en tekenen

Klemgereedschap

Voor de serieuze klusser is klemgereedschap een onmisbaar onderdeel van zijn gereedschapsassortiment. Een bankschroef op de werkbank en een ruime keus in lijmklemmen aan de muur.

Sleutelgereedschap

Een set steeksleutels behoort tot de standaarduitrusting van de doe-het-zelver. Naast de steek- en ringsleutels zijn er echter nog veel meer typen sleutelgereedschap. Dopsleutels, pijpsleutels en moersleutel zijn slechts een greep uit de mogelijkheden.

Metselgereedschap

Niet iedere doe-het-zelver zal direct beginnen aan het metselen van een muur. Het is een echt ambacht. Toch heb je niet veel metselgereedschap nodig om een klein muurtje in bijvoorbeeld je achtertuin te metselen. Een speciekuip, een troffel en metselspecie en je kan beginnen.

Houtbewerking

Als je veel met hout werkt is het handig om steekbeitels, gutsen en schaven voor handen te hebben. Goed gereedschap is haast noodzakelijk te noemen bij houtbewerking. Degelijk en vlijmscherp moet het zijn. Alleen dan kun je met precisie het hout bewerken.

Hamers

Hamers zijn onmisbaar voor elke klusser, iedereen heeft er een in huis. Bij het aanschaffen van een goede hamer is het belangrijk om te weten waar je de hamer voor wilt gaan gebruiken. Variabelen als gewicht en afmeting zijn belangrijk om rekening mee te houden, zodat je kleine spijkers niet gelijk krom slaat bij de eerste klap. Naast de standaard hamers verkopen wij ook andere typen zoals, bankhamers, klauwhamers, voorhamers en mokers.

Tangen

Iedere klusser heeft wel een waterpomptang, nijptang en een combinatietang in zijn gereedschapskist zitten. Maar er zijn enorm veel verschillende tangen. Voor elke klus is er wel een bijbehorende tang. Tangen voor timmerwerk, tangen voor de elektromonteur, tangen voor metaalwerk, er zijn tientallen typen tangen.

Vijlen en beitels

Naast vijlen en schaven voor het gebruik bij houtbewerking heb je ook vijlen en beitels voor andere materiaalsoorten. Zoals slagbeitels en koudbeitels voor steen en beton. Of vijlen voor het afvlakken en ontbramen van metalen.

Lijmen en kitten

Voor het gebruik van lijmen en kitten heb je ook diverse gereedschappen. Zo kun je met een kitspuit gemakkelijk kitranden aanbrengen, of lijm op grotere oppervlakten spuiten. Vervolgens kun je met een lijmkam de lijm uitstrijken voor een egale verspreiding van de lijmstof.

Meten en tekenen

Tijdens een klus moet je regelmatig meten en tekenen om er voor te zorgen dat het eindresultaat precies is wat je voor ogen had. Zo zijn een winkelhaak, meetlat en rolmaat zeer handig om te hebben. Voor de professional is een laser afstandsmeter onmisbaar.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.