Hang- en Sluitwerk

Hang- en Sluitwerk

Hang- en Sluitwerk

Naast gereedschappen biedt Gereedschap.nl ook een breed assortiment aan hang- en sluitwerk. Bij ons vind je cilinders, scharnieren, complete sloten en ander sluitwerk. Al ons hang- en sluitwerk is van duurzame kwaliteit.

  • Gratis verzending v.a. € 25
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Snelle levering

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Hang- en sluitwerk

Gereedschap.nl is niet alleen een gereedschapswinkel. In onze online bouwmarkt vind je ook een breed assortiment aan hang- en sluitwerk. Zoals cilinders, scharnieren, complete sloten en ander sluitwerk. Al ons hang- en sluitwerk is van duurzame kwaliteit.
Hang- en sluitwerk is een breed begrip waarmee artikelen bedoeld worden die ramen en deuren aan een bouwwerk vast zetten. Ze zijn grofweg te verdelen in twee categorieën: scharnieren, waarmee het raam en de deur word opgehangen, en sloten, waarmee de ramen deuren kunnen worden afgesloten.

SKG certificaat voor hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk dat inbraakwerend is, krijgt een SKG certificaat. Dit certificaat geeft aan dat het voldoet aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voor sterkte en duurzaamheid. Vervolgens krijgen ze een classificatie in sterren. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid van het hang- en sluitwerk aan. Er zijn drie classificaties:

  • SKG*: standaard inbraakwerend
  • SKG**: zwaar inbraakwerend
  • SKG***: extra zwaar inbraakwerend

Cilinders

De cilinder is het onderdeel van een slot waarmee een deur of raam kan worden afgesloten. Doormiddel van een sleutel kan de cilinder gedraaid worden, waardoor de nachtschoot van de deur of raam wordt gesloten. Cilinders zijn er in diverse gradaties, van simpel tot versies met SKG keurmerk.

Hangslot

Met een hangslot kan iets gemakkelijk worden afsloten. Er zijn hangsloten met cilinders of cijfersloten. Daarnaast zijn er ook discus hangsloten. Deze zijn zeer compact en daardoor moeilijker open te breken.

Kluizen

Met een kluis kunnen belangrijke documenten of eigendommen veilig worden opgeborgen. Kluizen zijn er in verschillende uitvoeringen, muurkluizen, minikluizen en kluizen voor op reis. Ook zijn er speciale sleutelkasten waarin sleutels achter slot en grendel kunnen worden bewaard.

Scharnieren

Met scharnieren kan er voor gezorgd worden dat een deur of raam zich kan bewegen in een kozijn. Omdat een deur of raam op verschillende manieren in een kozijn kan worden gehangen zijn er vele typen scharnieren.
Zo zijn er paumelles, dit is een scharnier met twee ongelijke platen. Aan één plaat zit een stift en in de andere zit een gat. Ze worden veelal gebruikt bij deuren, door een paumelle kan je een deur gemakkelijk in en uit zijn kozijn halen. Scharnieren worden ook verkocht met SKG keurmerk. Dit zijn extra stevige en veilige uitvoeringen. Voor het echt zware werk kun je kogellagerscharnieren inzetten. Dit type scharnier zorgt ervoor dat een heel zware deur toch nog soepel open en dicht kan.

Sloten

Wanneer je een deur veilig op slot wil doen heb je een goed slot nodig. Over het algemeen worden er in deuren insteeksloten gebruikt. Voor extra beveiliging kan er een bijzetslot worden gemonteerd. Of er kan gebruik maken van een meerpuntssluiting. Hierbij zijn er 3 tot 5 sluitpunten verdeeld over de hele lengte van de deur. Voor een slot heb je niet perse sleutels nodig. Er zijn ook codesloten die geopend moeten worden met een cijfercombinatie.

Sluitwerk

Naast sloten is er nog een hoop ander sluitwerk. Zoals paniekbeslag, met dit type sluitwerk kan een deur in één beweging worden geopend. Verder zijn er deurmagneten, grendels en deurkettingen. Om dubbele deuren en ramen van binnenuit te kunnen vergrendelen worden espagnoletsluitingen gebruikt. Hiermee kun je in een handbeweging de ramen en deuren afsluiten.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.