Ankerwerk

Ankerwerk

Ankerwerk

Op ankerwerk moet je altijd kunnen vertrouwen. Daarom hebben wij een keur aan ankerwerk van uitstekende kwaliteit. Binnen onze collectie vindt je onder meer balkdragers, stormankers, hengen, lijmkoppelstrips en kozijnankers. Dit is nog slechts een greep uit ons assortiment.

  • Gratis verzending v.a. € 25
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Snelle levering

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Ankerwerk

Wanneer je op zoek bent naar degelijk ankerwerk dan ben je in de online bouwmarkt Gereedschap.nl op de goede plek. In onze gereedschapswinkel vind je een uitgebreid assortiment:

  • Transportankers
  • Bevestigingsankers
  • Bouwverankering
  • Houtverbindingen
  • Dakverankering
  • Panhaken
  • Spouwankers

Gebruik ankerwerk voor versteviging of bevestiging

Ankerwerk is een verzamelnaam voor alle artikelen die twee materialen aan elkaar kunnen verankeren. Het wordt gebruikt ter versteviging of voor bevestiging. Bijvoorbeeld houtverbindingen om houten balken aan elkaar te verankeren. Of Spouwankers om isolatiemateriaal op zijn plaats te houden.
Op ankerwerk moet je altijd kunnen vertrouwen. Daarom hebben wij een keur aan ankerwerk van uitstekende kwaliteit. Binnen onze collectie vindt je onder meer balkdragers, stormankers, en kozijnankers. Dit is nog slechts een greep uit ons assortiment.

Bouwverankering

Onder bouwverankering vind je alles om verschillende bouwdelen aan elkaar te verankeren. Bijvoorbeeld houten delen aan een stenen muur met opwaaiankers, ook wel stormankers genoemd. Of kozijnankers om je kozijn stevig vast te kunnen zetten. Verder hebben wij in onze webshop leuningankers, muurplaatankers, randbekistingankers en wandankers.

Houtverbindingen

Met houtverbindingen zijn houten delen aan elkaar te bevestigen. Voornamelijk bij zware balkconstructies worden metalen houtverbindingen gebruikt. Zo worden balkdragers gebruikt om houten balken te bevestigen aan een muur. Om ervoor te zorgen dat een dak stevig aan de onderliggende muur vastzit wordt dakverankering gebruikt. Wanneer er balken over een lange spanwijdte worden gebruikt kunnen gordinglassen worden ingezet. Hiermee kunnen twee balken op een stevige wijze aan elkaar worden verbonden. Om een hoek te verankeren worden hoekankers of metalen hoeken gebruikt. Raveeldragers zijn een type balkdrager waarmee balken aan elkaar verbonden kunnen worden.

Panhaken

Om dakpannen te kunnen verankeren op steile daken worden panhaken gebruikt. Met deze metalen haken kunnen de dakpannen vastgezet worden zodat deze niet van het dak glijden of waaien.

Spouwankers

Om het binnen- en buitenspouwblad met elkaar te verbinden wordt een spouwanker gebruikt. Omdat een spouwmuur vochtig kan zijn raden wij aan spouwankers van rvs te gebruiken.
Om te voorkomen dat de spouwanker vocht van het buitenblad naar de isolatie of het binnenblad voert wordt een spouwanker, in de richting van het buitenblad, iets naar beneden hellend gemonteerd.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.